Make-up voor je lippen

Veelgestelde vragen

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is een huidverzorgende make-up gemaakt van pure mineralen. Mineralen zijn elementen uit de natuur die zijn fijngemalen/verwerkt tot een zachte poeder. De mineralen smelten samen met de eigen huidoliën. Ze geven een goede en mooie dekking zonder er onnatuurlijk uit te zien en de poriën te verstoppen.

Wat is het verschil tussen vloeibare foundation en minerale foundation?

Minerale foundation van Mintenz is in poedervorm en 100% natuurlijk. De minerale foundation voelt licht en luchtig aan als een tweede huid. Het verstopt de poriën niet en heeft een natuurlijke uitstraling.

Veel gehoorde nadelen van vloeibare foundation is dat deze foundations een ‘geplamuurde’ uitstraling aan de huid geven, waardoor duidelijk te zien is dat iemand make-up draagt. En ze zorgen vaak voor een onnatuurlijk gevoel op de huid.

Ook kunnen de (vele) synthetische ingrediënten de poriën verstoppen met als gevolg dat er huidproblemen ontstaan, verergeren of in stand gehouden worden.

Welke ingrediënten zitten er in de producten?

Mintenz gebruikt zo min mogelijk ingrediënten zodat het eindproduct zo zuiver mogelijk blijft. Hoe meer ingrediënten hoe meer kans op irritatie. Alle ingrediënten per product zijn terug te vinden op de website. Je kunt daarvoor kijken onder het tabblad “ingrediënten”.

Waarom kiezen voor Mintenz?

Mintenz is 100% puur gezuiverde minerale make-up zonder chemicaliën, parfum, vulstoffen, talk, parabenen of andere synthetische ingrediënten. Bij gebruik (op langere termijn) kunnen cosmeticaproducten met synthetische ingrediënten de conditie van de huid uit balans brengen. Hierdoor kunnen huidirritatie en huidproblemen ontstaan of in stand gehouden worden. Waarom zou je je huid hier onnodig mee belasten als er ook er ook natuurlijke alternatieven zijn?

Is jullie make-up veganistisch?

Op de lip en oogpotloden na (deze bevatten bijenwas) is al onze make-up veganistisch.

Wat is het verschil tussen een gewone poeder en minerale poeder?

Minerale make-up is een huidverzorgende make-up gemaakt van pure mineralen. Mineralen zijn elementen uit de natuur die zijn fijngemalen/verwerkt tot een zachte poeder. De mineralen smelten samen met de eigen huidoliën. Ze geven een goede en mooie dekking zonder er onnatuurlijk uit te zien en de poriën te verstoppen.

Zijn de producten dierproefvrij?

Ja. De producten van Mintenz zijn dierproefvrij.

Welke ingrediënten zitten er in de producten?

Minerale make-up is een huidverzorgende make-up gemaakt van pure mineralen. Mineralen zijn elementen uit de natuur die zijn fijngemalen/verwerkt tot een zachte poeder. De mineralen smelten samen met de eigen huidoliën. Ze geven een goede en mooie dekking zonder er onnatuurlijk uit te zien en de poriën te verstoppen.

Breng ik de poeder over mijn vloeibare foundation aan?

Nee. Het is niet meer nodig om eerst vloeibare foundation en daarna poeder te gebruiken. Onze mineralen foundation is eigenlijk die twee-in-één. Eerst gewoon je dagcrème aanbrengen en in laten trekken. Daarna kan je de foundation poeder opbouwend (meerdere dunne laagjes) aanbrengen totdat je de gewenste dekking hebt.

Is de minerale make-up ook geschikt voor de gevoelige huid?

Minerale make-up is hypoallergeen en ideaal voor de gevoelige huid, omdat het maar heel weinig ingrediënten bevat en geen synthetische ingrediënten bevat. Hoe meer ingrediënten hoe meer kans op irritatie. Steeds meer huidproblemen en overgevoeligheid ontstaan door ongewenste stoffen in make-up zoals synthetische kleur- en geurstoffen, conserveringsmiddelen, talc, etc. In plaats van het huidverouderingsproces te remmen, stimuleren deze ingrediënten het juist. Mintenz is vrij van deze stoffen. Een 100% natuurlijke make-up gemaakt van pure/zuivere mineralen waardoor zelfs de meest gevoelige huid de make-up goed kan verdragen. De poriën worden niet afgesloten, de huid kan vrij blijven ademen en zichzelf natuurlijk herstellen.

Is de minerale make-up ook geschikt voor een droge huid?

Ja. Veel mensen denken dat een poeder de huid uitdroogt, dat is niet het geval met minerale poeders. Wat uitdroogt, zijn vulstoffen zoals o.a. talk. Wij voegen geen talk toe wat het hoofdingrediënt is in de meeste gezichtspoeders.

Bij een droge huid kun je het beste gelijk na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.

Is de minerele make-up ook geschikt voor een oudere huid?

Ja, door de licht-reflecterende eigenschappen helpt het zicht van fijne lijntjes en rimpels te reduceren/verminderen. En doordat de mineralen samen smelten met de huidolieen geeft de foundation een heel mooi natuurlijk resultaat waardoor je niet ziet en voelt dat je make-up draagt.

Drogen minerale poeders de huid uit?

Nee. De opvatting dat poeders de huid uitdrogen komt door het hoge gebruik van talk in de meeste formules. Onze poeders zijn talk vrij.

Voor wie is de make-up van Mintenz geschikt?

De make-up is geschikt voor jong en oud en voor alle huidtypen.

Krijg je er een matte uitstraling van?

Een ‘matte look’ krijg je door ingrediënten die het licht absorberen (hier is talk vaak de oorzaak van). Onze minerale poeders bevatten licht-reflecterende mineralen, wat een natuurlijke gloed geeft aan de huid.

Moet ik eerst een crème aanbrengen voordat ik de foundation aanbreng?

Ja. Breng altijd eerst een dagcrème aan voordat je de foundation aanbrengt. Bij een droge huid kun je het beste gelijk na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist. Bij een vettere huid adviseren we even te wachten met aanbrengen van de foundation totdat de crème is ingetrokken.

Hoe voelt de make-up aan op de huid?

De foundation voelt gewichtloos en heel natuurlijk aan. Je voelt niet dat je make-up op hebt. De huid blijft ademen waardoor het bij iedere temperatuur probleemloos te dragen is.

Waarmee kan ik de foundation het beste aanbrengen?

Met een compacte kwast (veel haartjes dicht op elkaar).

Is de foundation makkelijk aan te brengen?

Ja. De make-up is eenvoudig aan te brengen zonder lelijke strepen of kleurverschil. Een natuurlijke, zachte en egale uitstraling als resultaat! Dekt op natuurlijke wijze oneffenheden. Belangrijk is wel om de poeder echt in te masseren voor het mooiste resultaat. Door de warmte die vrij komt met het in masseren versmelten de mineralen zich met de huidoliën.

Wat is de dekking van minerale foundation?

Je kunt de dekking naar wens opbouwen. Voor een lichte dekking breng je één laagje aan. Wil je meer dekking breng dan twee à drie dunne laagjes aan.

Heeft de foundation SPF?

Onze minerale foundations hebben een SPF-classificatie van 15. Door het gebruik van titaniumdioxide en zinkoxide biedt onze minerale foundation een natuurlijke UVA- en UVB-bescherming. Als je echt in de zon gaat raden we aan om altijd zonnebrandcrème te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt om de bescherming van je huid te maximaliseren.

Kan ik de foundation kleuren met elkaar mengen?

Ja. Veel mensen hebben een zomer en een winter kleur foundation. Deze kan je tussendoor gewoon met elkaar mengen om de juiste persoonlijke kleur te krijgen.

Hoe lang doe je met een potje foundation?

Bij dagelijks gebruik gemiddeld twee tot drie maanden, afhankelijk van de gewenste dekking.

Mijn huid ziet er poederachtig uit na aanbrengen van de foundation, wat doe ik verkeerd?

Als de foundation er poederachtig uitziet en lijnen en poriën duidelijk zichtbaar zijn, dan is er waarschijnlijk te veel foundation in een keer gebruikt of is de kleur iets te licht.

Meerdere dunne laagjes is altijd beter dan in een keer teveel aanbrengen. Ook is het belangrijk dat je de poeder met een compacte kwast (veel haartjes dicht op elkaar) zorgvuldig in masseert. Door de warmte van het masseren en de warmte van de huid smelten de mineralen samen met de huidolieën.

De foundation is vlekkerig op mijn huid, wat nu?

Als de foundation er vlekkerig uit ziet, kan het zijn dat je een te donkere kleur hebt gebruikt. Ook kan het zijn dat de dagcrème die je vooraf hebt gebruikt nog niet goed in de huid is getrokken. Je moet dan na het aanbrengen van de dagcrème iets langer wachten (tot de crème volledig in de huid getrokken is). Heb je geen tijd om te wachten totdat de crème geabsorbeerd is, dan kun je ook na het aanbrengen van de crème een tissue op de huid drukken, om het overtollige crème te verwijderen. Daarna breng je de foundation aan.

Beleef en ervaar beauty

Ik kan er voor zorgen dat jij weer gaat genieten en zelfverzekerd door het leven gaat

0